ja nie wiem czy to auto mu ktoś wymieni tylko mówie CI jakie ma prawa
To się poprostu w pale nie mieści!!! Dodałem film video
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodanaprawdę jesteś pewien, że jak instalka LPG, na którą gwarancji udziela inna niż SAP firma, nie działa tak jak należy to ktokolwiek będzie wymieniał auto na nowe :?:
zapewniam Cię, że nie.
To się skoda może wypiąć?
Komentarz
-
-
Za cały samochód ze wszystkim elementami odpowiada salon Marszałka.
cytat przedstawiciela SAP
"Na wstępie pragniemy Pana poinformować, iż ©koda Auto Polska SA nie była oraz nie jest Gwarantem zakupionego przez Pana samochodu, czy też jakichkolwiek usług wykonywanych w pojeździe.
Ponadto informujemy Pana, że każdy z naszych Autoryzowanych Partnerów Serwisowych ©koda Auto, jest samodzielnym podmiotem, prowadzi działalność gospodarczą na własne ryzyko i odpowiedzialność."
Ty samym sugerując mi, że mają gdzieś jak sprawa już będzie w sądzie ale...
...dbając jednak o wizerunek marki zaproponowano mi pewne rozwiązanie, które niezależnie od wszczęcia z mojej strony procedury prawnej może rozwiązać mój problem wcześniej. Na to muszę jednak poczekać na powrót z urlopu człowieka z Landi.
Pomijając sprawę dochodzenia swoich racji od strony prawnej, które są czasochłonne i nic nie przeszkadza by szły równolegle oraz z propozycji SAP by moim gazem zajął się sam technik Landi skorzystałem z rady wielu forumowiczów postanowiłem jeszcze spróbować w jednym z Krakowskich serwisów skody.
Samo podejście już jest inne. Przyjmujący zgłoszenie zaproponował, że nie będzie przekazywania problemu tylko bezpośrednio wszystko powiem Gazowcowi by nic nie umknęło. Poprosiłem jednego z forumowiczów, który tam pracuje by zapoznał osobę która będzie robić moje autko z tym wątkiem na forum a w szczególności z materiałem Video za co już teraz z góry serdecznie dziękuję. Głęboko wierzę, że uda się postawić diagnozę i jeśli jest wadliwa jakaś część to już będzie wiadomo o co chodzi.----===LPG Powered By GABOREK===---
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez __kater__Za cały samochód ze wszystkim elementami odpowiada salon Marszałka.
cytat przedstawiciela SAP
"Na wstępie pragniemy Pana poinformować, iż ©koda Auto Polska SA nie była oraz nie jest Gwarantem zakupionego przez Pana samochodu, czy też jakichkolwiek usług wykonywanych w pojeździe.
Ponadto informujemy Pana, że każdy z naszych Autoryzowanych Partnerów Serwisowych ©koda Auto, jest samodzielnym podmiotem, prowadzi działalność gospodarczą na własne ryzyko i odpowiedzialność."
Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez __kater__"Na wstępie pragniemy Pana poinformować, iż ©koda Auto Polska SA nie była oraz nie jest Gwarantem zakupionego przez Pana samochodu, czy też jakichkolwiek usług wykonywanych w pojeździe.
Czyli SAP sama nie wiem kim jest i jakie są jej obowiązki względem klienta 8) PrzykreCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigCzyli SAP sama nie wiem kim jest i jakie są jej obowiązki względem klienta 8) Przykre
skoro jednak SAP próbuje wyłgać się od jakiejkolwiek odpowiedzialności za sprzedane przez dilera auto to rozumując w ten sposób odpowiedzialny jest za nie chyba człowiek, który fizycznie to auto wydał :lol:
paranoja :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osCzytajac ten temat zastanawiam sie czy wogole jechac na przeglad do serwisu.....czy nie lepiej servisowac u znajomego mechanika jak to robiłem z poprzednimi autami i odpukac wszystko było ok.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piotrek_osCzytajac ten temat zastanawiam sie czy wogole jechac na przeglad do serwisu.....czy nie lepiej servisowac u znajomego mechanika jak to robiłem z poprzednimi autami i odpukac wszystko było ok.
Komentarz
-
-
Ja ostatnio to juz nawet znajomym mechanikom przestalem wierzyc.
U jednego znajomego mechanika zostawili mi w aucie taki syf, ze odkurzaczem pioracym musze wjechac :evil:
A u drugiego znajomego mechanika to po wymianie oleju po 2kkm gdy wczoraj wsprawdzilem poziom oleju okazalo sie, ze jest grubo ponad norme :evil:
Dziady p@#$^one nawet niepotrafia sprawdzic roboty swoich tepych uczniow :x
Rece opadaja.
Sorry za OT.
Komentarz
-
-
ZTCW, to GWARANCJI udziela producent lub dealer, natomiast RĘKOJMIA leży po stronie sprzedawcy. W przypadku roszczeń, bardzo ważne jest, już na samym początku wszczynania procedury, precyzyjne określenie, z której formy, jako nabywca, chcemy korzystać. Niesie to za sobą dalsze implikacje, ale nie do końca wiem, czy w świetle prawa samochód to taki sam towar jak np. odkurzacz. Wydaje się, że tak, ale ..... ???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez __kater__"Na wstępie pragniemy Pana poinformować, iż ©koda Auto Polska SA nie była oraz nie jest Gwarantem zakupionego przez Pana samochodu, czy też jakichkolwiek usług wykonywanych w pojeździe.
Czyli SAP sama nie wiem kim jest i jakie są jej obowiązki względem klienta 8) Przykre
Dealer może rościc gwarancje do SAP i tyleET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S3 CHRISgwarantem jest sprzedawca czyli dealer!! zawsze gwarantem jest sprzedający nie inaczej.
Gwarantem jest ZAWSZE producent (między innymi dlatego oddając rzecz do sklepu w którym ja zakupiłeś jest ona odsyłana do producenta i on wypowiada się co do uznania lub nie roszczeń wynikających z gwarancji).
Sprzedawca odpowiada tylko na zasadzie rekojmi za sprzedany produkt, ale nigdy gwarancjiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez S3 CHRISgwarantem jest sprzedawca czyli dealer!! zawsze gwarantem jest sprzedający nie inaczej.
Gwarantem jest ZAWSZE producent (między innymi dlatego oddając rzecz do sklepu w którym ja zakupiłeś jest ona odsyłana do producenta i on wypowiada się co do uznania lub nie roszczeń wynikających z gwarancji).
Sprzedawca odpowiada tylko na zasadzie rekojmi za sprzedany produkt, ale nigdy gwarancjisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S3 CHRISDealer może rościc gwarancje do SAP i tyleCzarny Elegance
Komentarz
-
-
W tej chwili obowiązują przepisy "o niezgodności towaru z umową" (art. 8 ust. 1 ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego (Dz.U. Nr 141, poz. 1176). Rzecz w tym, że to dotyczy jedynie sprzedaży konsumenckiej tzn. prywatny zakup (nie na firmę). W przypadku jeżeli zakupujesz towar na firmę (faktura VAT) dotyczą przepisy o rękojmii sprzedawcy (ustawa bodajże z 69 roku).
Niezgodoność z umową pozwala na wymianę towaru (telefon, odkurzecz, samochód) na nowy lub żądanie zwrotu gotówki w czasie pół roku od zakupu (czy zwrot czy wymiana - wybór należy do Ciebie). Argumentem jest to, że towar mógł posiadać wadę już w w momencie sprzedaży. W okresie od pół roku do dwóch lat od momentu zakupu możesz żądać od sprzedawcy, naprawy towaru lub wymiany na nowy jeżeli nie będzie w stanie towaru naprawić.
Zaznaczam - sprawa nie dotyczy gwaracji - gwarantem jest producent, a sprzedawca odpowiada jedynie na podstawie "niezgodności towaru z umową" wobec klientów detalicznych, bądź na podstawie rękojmii wobec podmiotów gospodarczych.
Osobiście na podstawie "niezgodności" wymieniłem sobie lodówkę na nową gdy po dwóch tygodniach przestała działać nowo zakupiona, torbę na laptopa. W Zielonej Górze znam osobę która wymieniła sobie na nowe Reanaulta Lagunę - sprawa nie była łatwa - oparała się nawet o sąd ale prawo stoi po stronie kupującego.
zainteresowanym link:
Pozdrawiam i trzymam kciukiOctavia 2.0 BKD
Komentarz
-
-
adeks dobrze pisze, mój prawnik idzie tą drogą ale...
jutro prawdopodobnie odbiorę sprawne auto. Wszystko Wam powiem (bo już wiem nieoficjalnie - i powiem że M A S A K R A ) ale czekam do jutra - nie chce zapeszać ;-)
Swoją drogą Serwis Skoda Marszałek dostanie pozew za świadome wielokrotne wydanie niesprawnego samochodu (wyłączający się silnik w trakcie jazdy), którego użytkowanie mogło spowodować zagrożenie życiu a w zasadzie spowodowało zagrożenie dla życia mojej żony i dziecka.
Bo to że nie umieli naprawić to nie problem - mają prawo, ale że kierownik serwisu wmawiał mi że jest naprawione i tak ma być to już jak w tytule tego wątku - w pale się nie mieści!
Oj będzie się działo!----===LPG Powered By GABOREK===---
Komentarz
-
-
A zapytam z ciekawości: czy jeśli auto jest naprawiane (tzn. ma jakąś usterkę fabryczną) w ramach gwarancji, to koszty tych napraw pokrywa ASO w którym auto jest naprawiane, czy też producent auta (tzn. płaci za fakturę wystawioną mu potem przez Autoryzowaną Stację Obsługi)? Pytam tu o konkretny przykład autora tego postu. Zakładam, że za naprawy gwarancyjne związane z usterką instalacji LPG płaci producent auta. Czy w tym wypadku producent nie powinien zainteresować się niekompetencją swojego podwykonawcy (tzn ASO)? Przecież musiał kilkukrotnie zapłacić za nieskuteczną naprawę a koszty z pewnością stanowiły poważną kwotę...
Komentarz
-
Komentarz